Катастрофи в Русенски район с жертва и пострадали

67-годишен велосипедист е загинал днес

Две тежки катастрофи станаха днес в Русенско, при които е загинал един мъж, а други трима са били ранени и откарани в болница.
67-годишен велосипедист е бил блъснат тази сутрин около 10 часа в село Ценово от лек автомобил "Мерцедес". Зад волана е бил 26-годишен младеж. При удара пенсионерът е починал на място. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна, причините за инцидента се изясняват.
Втората катастрофа е станала в ранния следобед на пътя между селата Басарбово и Божичен, който се ползва като вътрешен път по направлението Русе-Бяла. На остър завой са се ударили "Опел" и "Сеат", като "Опел"-ът е пътувал в посока Божичен. При сблъсъка лявата предна гума на немския автомобил се е откъснала и водачът е изгубил контрол, завъртял се през пътя и се е ударил в крайпътните дървета от другата страна. "Сеат"-ът се е спрял на 30-ина метра в канавката. На мястото на инцидента са изпратени екипи на "Спешна помощ" и полицията. Линейките са откарали в болницата пътниците от две коли - двама мъже - на 38 и на 65 години, и 55-годишна жена. Те са получили травми на главата и на гърдите, няма опасност за живота им.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов