„Дунав” продължава напред

„Драконите” победиха „Беласица”

Футболистите на "Дунав" победиха с 4:2 отбора на "Белица" в мач от десетия кръг на Североизточната "В" група на Градския стадион в Русе.
Домакините започнаха по-активно. Вместо да решат изхода от двубоя още в неговото начало обаче те сами си създадоха трудности. Още в 6-та минута дунавската отбрана сгреши, като допусна Гюрсес Александров да бъде изведен през центъра. Останал очи в очи срещу Радосвет Христов, той не сгреши и откри за 0:1.
Последва натиск на "драконите", който даде резултат още в 15-та минута. Стражът на "Белица" Веселин Василев отрази удар на русенски футболист, но отбитата топка стигна до Йордан Димитров, който прониза вратата за 1:1.
Ситуацията на терена постепенно се изнерви, за което помогна и реферът Самет Ахмед с някои спорни отсъждания. В 30-та минута след наглед безобидно нарушение в централната част на игрището Живко Парашкевов се включи активно в разпра с Мартин Димов и двамата получиха червени картони.
6 минути по-късно все пак русенският състав поведе. Йордан Димитров бе изведен отдясно и прати топката в мрежата с точен диагонален шут по тревата за 2:1. Малко по-късно Мирослав Будинов пропусна да увеличи домакинския аванс, след като не успя да оползотвори подаване на Андреас Васев и не уцели вратата отблизо.
След почивката "драконите" намалиха оборотите и бяха наказани в 50-та минута. Ивелин Спасов стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, топката тупна точно пред вратаря Радосвет Христов, който не успя да я улови и Християн Попов вкара отблизо за 2:2.
Отборът на "Дунав" тръгна в атака и 6 минути по-късно отново бе напред в резултата. Реферът отсъди дузпа за нарушение срещу русенски нападател в наказателното поле и Диян Димов не сгреши за 3:2.
Поредната атака на Васев отдясно донесе нов гол в 83-та минута. Той навърза няколко противникови бранители и стреля. Вратарят Василев изби, но топката попадна у Ивайло Раденцов, който вкара за 4:2. В добавеното време Георги Чакъров пропуса да направи успеха на домакините още по-убедителен, след като изведен очи в очи срещу Василев не успя да намери целта.
Следващият мач за "Дунав" от първенството на Североизточната "В" група е на 21 октомври, вторник, от 16 ч. в к.к. Албена срещу "Черноморец" Балчик.
"Дунав" Русе: Радосвет Христов, Николай Колев, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Андреас Васев, Йордан Димитров (85 мин. - Светослав Читаков), Георги Чакъров, Мирослав Будинов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов