Обвиняем за търговия с гласове остава в ареста

Крими

15-10-2014, 17:10

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без билети на градския стадион в Русе

Дарение за русенската община

33-годишният Теодор Ангелов бе задържан на 6 октомври

Русенският окръжен съд остави днес в ареста 33-годишния  Теодор Ангелов, който е обвинен в търговия с гласове. С решението си съдът потвърди предишната присъда на Русенския районен съд. Задържаният на 6 октомври Ангелов е обвинен в търговия с гласове. Той е криминално проявен и осъждан.

Според обвинителния акт, Ангелов  е предложил на трима души по 50 лева, за да гласуват за три различни политически сили. Един от тримата е приел да вземе парите. В подкрепа на обвинението, че е извършвал търговия с гласове прокурорът посочи, че в телефона му са намерени голям брой снимки на лични карти на различни хора.
Ангелов отрече обвинението,  а за снимките на личните карти каза, че били заснети, тъй като работел за пенсионен фонд и данните му били необходими за този вид дейност. В подкрепа на искането си за по-лека мярка за неотклонение той посочи още, че съпругата му страда от психично заболяване и той трябва да се грижи за нея.
Магистратите, обаче приеха тезата на държавното обвинение, че е напълно възможно обвиняемия да се укрие и постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов