Карловската мечка слезе до центъра на града

По чиста случайност няма нападнати и наранени хора

Прословутата лакома мечка, която унищожи десетки пчелни кошери край карловския квартал „Сушица” и изпояде меда на фермерите, е слязла в Карлово, съобщава Блиц. Информацията е на очевидец, който за щастие се е разминал без наранявания и то по чиста случайност, тъй като при страшната среща е бил в колата си.

Около 1.30 часа през нощта във вторник животновъдът обикалял района около ромската махала, тъй като там гледал добитък, а бил изгубил две животни. 7-те му огромни кучета настървено се разлаяли и човекът отишъл да види какво става. Решил, че пазачите му са открили изгубения добитък.

„Добре, че не слязох от колата. Когато осветих мястото, втрещен видях мечка, която спокойно си стоеше, а кучетата я бяха заобиколили и ожесточено лаеха, но не смееха да се приближат. После звярът си тръгна спокойно и се изгуби от погледа ми”, разказа притеснен мъжът.

Във фермата му пък двамата помощници се били залостили в обора и заявили, че няма да излязат, докато не се съмне. Преди това те също чули нетипични звуци и ръмжене и уплашени избягали да се скрият.

Снощи мецана пак е посетила любимата си пчелна ферма край „Сушица” - тази на Стоян Иванов. Унищожи един кошер, после след виковете и крясъците ни си тръгна, но вероятно се е връщала през нощта пак, казва Стоян Иванов, който вече седмици всяка нощ дежури на ранчото си. Въпреки това звярът е разбил половината му кошери и не спира да го посещава.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов