Новият театрален сезон в Русе представя хитови заглавия

Гостуват трупи от София, Варна и Габрово

Актьорът Деян Донков ще играе в постановка на русенския театър под режисурата на Николай Урумов, съобщи директорът на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Пиесата е „Ревизор“ на Гогол, а премиерата е до края на годината. Новият театрален сезон обещава хитови заглавия от театри в София, Варна, Габрово и Разград.
През ноември трябва да бъде готова друга премиера по разказите на Йордан Йовков „Вечери в Антимовския хан“, съобщи Дяков, който е и режисьор на спектакъла. Петър Денчев, който преди 2 години постави „Медея“, ще работи по ново заглавие, водят се разговори и с именитата режисьорка Бина Харалампиева да направи постановка в русенския театър.
Есенният театрален салон започва на 20 октомври с режисираната от Петринел Гочев постановка на „Ромео и Жулиета“. С нея габровци спечелиха тази година „Аскеер“ за най-добър спектакъл.
Народният театър „Иван Вазов“ гостува на 21 октомври с две представления на пиесата на Таня Шахова „Две“ - от 16 и от 19 часа. В ролите на Елисавета Багряна и Дора Габе се превъплъщават Бойка Велкова и Мария Каварджикова.

Следващият ден – 22 октомври, е за гастрола на наградения с „Икар“ за 2014 година спектакъл на Теди Москов „Професия лъжец“, постановка на Варненския куклен театър. Пиесата е за възрастни.
Иван Радоев и Елена Петрова изпълняват главните роли в спектакъла „Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла“ в постановка на Бойко Илиев в Разградския театър. Пиесата ще се играе на 23 октомври.
Есенният театрален салон ще завърши „Без зестра“ на 24 октомври. Русенските номинации за наградата „Икар“ са за дебют на актьора Александър Узунов, режисьорката Маргарита Мачева, за поддържаща роля на Венцислав Петков, и за музика на Пламен Мирчев-Мирона.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов