8 процента от русенци са гласували до десет часа

Членове на секционни комисии са чистили плакати

Близо осем процента от избирателите в Русенска област са гласували до десет часа, съобщи председателят на РИК  Русе Десислава Дивчева. Наложило се е членове на секционни комисии, разположени по булевард „Борисова” в града да чистят тази сутрин пана с плакати, защото е имало жалби за поставяне на агитационни материали на по-малко от 50 метра от помещенията за гласуване.

Десислава Дивчева съобщи още, че двете мобилни секции са тръгнали по адреси в града. Предварително са подадени 42 заявления за гласуване от хора с физически увреждания. В следствения арест има 11 души, които имат право да вот. 140 са пациентите, които са настанени в Центъра за психично здраве в Русе и там има отворена секция.

Направена е проверка от РИК по сигнал, че в една от секциите в Русе има много наблюдатели от една политическа коалиция. Оказало се, че с надпис наблюдатели са и пълномощниците на политическата сила и други нейни представители. Разпоредено е във всяка изборна секция да има само по един наблюдател и един представител на политическа сила.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)