Изборите в Русенска област започнаха спокойно

Няма сигнали за нарушения

В изборния ден 329 секции са започнали нормална работа в областта, като в Русе допълнително ще бъдат разкрити секции в болницата, в Центъра за психично здраве , в Онкодиспансера и в следствения арест.  В Бяла ще има две допълнителни секции – в болницата и психиатрията. Предвидени са отново две мобилни секции в Русе, които да обслужват хората с увреждания. Моряците от БРП няма да гласуват, тъй като нямат необходимия брой екипажи за образувани секции на корабите.
Около половин метър е дълга бюлетината за парламентарните избори в Русенско. В РИК са регистрирани 18 партии и седем коалиции. Общо 217 са кандидатите за народни представители, които ще се борят за осем мандата в Русенския избирателен район. За едно депутатско място ще се състезават 27 кандидати. Най-възрастният е на 74 години, а най-младият - на 22 години. Днес трима младежи имат рожден ден и могат да гласуват за първи път.
В областта избирателите с право на глас са 220 034. За община Русе броят им е 155 033, като 508 младежи ще могат да гласуват за първи път, а двама са столетниците, които са жени.
Двама ще бъдат международните наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - ОССЕ. Това са Даниела Малиянска-Митевска от Македония и Андреас Кунерт от Германия.
От русенската полиция съобщиха, че общо 320 служители на МВР ще охраняват  сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на областта в изборния ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов