Повече от 500 участници се включиха в Русенския карнавал

Кралят на карнавала получи от кмета ключа на града

Повече от 500 участници се включиха в Русенския карнавал, който се организира следобед в крайдунавския град.

Началото му бе поставено на брега на Дунав с посрещането на Краля на карнавала, чиято роля бе избран да изпълнява десетгодишният Мартин Филипов. От там шествието, предвождано от общинския духов оркестър, стигна до централния площад в Русе. Кралят на карнавала бе посрещнат от кмета Пламен Стоилов, който му връчи символично ключа на града, за да бъде "отключен" карнавалният дух.

"Никога не сме били толкова много на Русенския карнавал. Това, което искаме, е да има такива събития в нашия град всяка седмица. Този площад да е мястото, където да се веселим, да празнуваме и да показваме, че сме градът на свободния дух", заяви Стоилов.
На три сцени се организират игри и забавления, както и парад на костюми. Гости на карнавала са Бате Енчо, Димитър Туджаров-Шкумбата и актьорът Любомир Фърков.

Програмата на карнавала до края на вечерта предвижда различни конкурси - за най-оригинална маска, за най-атрактивен костюм и за най-добре маскирано семейство, а общият награден фонд за всички състезания е 3000 лева. Ще има също зумба парти, огнено и лазерно шоу, концерт, дискотека на открито и заря.
Русенският карнавал се организира от община Русе със съдействието на общинската фондация "Русе - град на свободния дух".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов