Русенският традиционен карнавал ще събере над 500 участници

Кралят на карнавала ще пристигне с кораб


13-тото издание на Русенския карнавал ще бъде организиран в събота. От инициативния комитет съобщиха, че  забавленията ще бъдат на три сцени, като на едната – пред Доходното здание децата ще бъдат забавлявани от Бате Енчо. На друга сцена – пред Съдебна палата водещ ще е Димитър Туджаров-Шкумбата. Очаква се преди това в трите лъча, които ще се насочат към центъра да участват над 500 души в маскарадни костюми. Точно в 17.00 часа русенският кмет Пламен Стоилов трябва да предаде ключа на града на краля на карнавала, който ще бъде съпровождан от кралица. Те ще пристигнат с корабче по река Дунав на крайбрежието.

От 19.20 на пл. „Свобода“ ще започне спектакълът „Топките“ на уличен театър „FIRETER“, а от 19.30 отново на площад „Свобода“ ще започне концертът на Ангел и Моисей. От 20.15 часа ще стартира лазерно шоу, а от 22.00 часа ще има и празнична заря.

Най-възрастните участници са двама съпрузи на по 80 години, които ще се изявят на фолклорната сцена, а най-малките са две близначета, които нямат навършена и една годинка. Общият награден фонд е 3000 лева, а жителите и гостите на Русе ще могат да се включат в конкурси за най-оригинална маска, най-атрактивен костюм, най-добре маскирано семейство и много други.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)