Ден на осиновяването ще бъде отбелязан в Русе

По този повод се организира годишна среща

На 26 септември Комплексът за социални услуги в Русе ще бъде домакин на Национален информационен ден за осиновяването. В България за първи път се организира подобен ден и това ще даде възможност да се постави началото на традиция, която да промени нагласите към осиновяването у нас.
Комплексът за социални услуги е един от пионерите за промяна на този процес, така че той да става  по най-добрия начин за децата и осиновителите. Доказателство за това е провеждането на единствената по рода си в България Годишна среща „Приятели на осиновяването“, която ще се състои отново за пета поредна година на 28 септември (неделя) от 10:00 часа в Комплекса за социални услуги в Русе. Тази година своеобразният детски празник ще се проведе под формата на арт ателиета, в които децата и техните родители ще се забавляват заедно и ще покажат най-добрите си умения и таланти.

Повече подробности и възможност за консултации ще могат да получат всички, които се вълнуват от темата „Осиновяване“ от 9.30 часа, на 26 септември в Комплекса за социални услуги на бул. Липник №14.

В рамките на информационния ден можете да видите филмите „Истории на осиновяването“ и „Мами“, и да получите информация за процедурите, процеса и предизвикателствата на осиновяването.
Националният информационен ден за осиновяването се организира от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители /БАОО/ и Национална мрежа за децата



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов