Светлана Ангелова: ГЕРБ не обещава чудеса за пенсиите

Работещата икономика и повече заети ще доведе до увеличаване доходите на пенсионерите


Работещата икономика и по-голяма заетост ще генерират допълнително средства за държавния бюджет. Само по този начин може да се осъществи увеличаване на доходите на Вас, пенсионерите. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ в Русе Светлана Ангелова при срещата си с възрастните хора в Николово и Ново село в Община Русе. Заедно с колегите си Теменужка Хараланова, д-р Андриан Райков и Павел Цветков тя разговаря с тях за приоритетите на ГЕРБ в социалната политика, данъците и осигуровките, както и за подобряване на инфраструктурата в малките населени места.

„ГЕРБ не обещава чудеса и пенсии от по 500 лева за всеки, защото на този етап това е нереално и ще срине икономиката на България. Тя не се намира в добро състояние след година и половина управление на Тройната коалиция, тъй като бяха взети огромни заеми, които ще се налага да плащат дори нашите деца и внуци. В същото време пенсиите Ви бяха увеличени символично, въпреки щедрите обещания на предишните управляващи за прилагане на „швейцарското“ правило и изплащане на редица компенсации за майките с малки деца, хората с увреждания и пр. В същото време бяха спрени евросредствата и те се лишиха от така полезните домашни помощници и социални асистенти. Празнотата не може да се запълни сега, защото 2014-а се очертава нулева за всички програми с европейско финансиране у нас. Така гражданите в неравностойно положение ще страдат, вместо да продължат да живеят по-добре с подкрепата на заети по тези програми във всички общини на Русенска област“, обясни Светлана Ангелова.

Средствата от европейската солидарност ще бъдат използвани по най-добрия начин, като се разпределят честно и прозрачно. ГЕРБ ще засилим ефекта от вложените европейски средства през този програмен период в проекти, които облекчават положението на най – уязвимите социални групи, добави водачът на листата. Така бе и по време на първия мандат на ГЕРБ допреди година и половина. Кандидатите изтъкнаха стореното в опозиция от ГЕРБ на национално ниво и множеството проекти, които бяха реализирани по време на управлението на ГЕРБ в общините на Русенска област. Бъдещите депутати потърсиха подкрепа от старите хора на 5 октомври с призив да се гласува с номер 9 в бюлетината. Само така ще продължи надграждането на стореното досега за благосъстоянието на българите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)