Русенската община с награда от седмия Черноморски форум

Екипът на Русе е представил нови печатни издания и филми за туризъм в региона

Община Русе беше удостоена с грамота за активен принос в развитието на историко-археологическия туризъм в България. Високата награда беше връчена на официалната церемония за закриване на Черноморски туристически форум – 2014 във Варна.
Тазгодишното издание на форума се проведе от 18-ти до 20-ти септември, а темата му беше именно „Археологико-исторически туризъм – наследство с перспектива“.
В рамките на форума представителите на Община Русе осъществиха контакти, както с потенциални туристи, заинтересовани от възможностите за туризъм в Община Русе, така и с представители на туроператорски фирми, други общини и професионални организации, свързани с туристическия бранш, и представиха на вниманието им рекламно-информационни материали от следните видове: брошура „Реки на времето“ на български и английски език, пътеводител „Реки на времето“ на български и английски език, карта „Реки на времето“ на български и английски език, както и гидове, брошури и DVD филми, издавани от Община Русе.
Щандът, с който Общината участва на изложението, беше изграден и аранжиран с експозиционното оборудване, закупено със средства от Програмата за развитие на туризма в Община Русе през 2013 г., като отзивите от страна на посетители и организатори за естетическото му оформление и практическата му приложимост бяха отлични.
Черноморският туристически форум се провежда за седма година и е организиран съвместно от Варненска туристическа камара, Община Варна, Министерство на икономиката и енергетиката. Провежда се под патронажа на Министъра на икономиката и енергетиката и кмета на Община Варна.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов