Първокурсниците препълниха залата на „Канев Център“ към РУ

33 –ма са приетите отличници през тази година

С над 2000 нови студенти започва учебната 2014-15 година Русенското висше училище. 33-ма от тях са приети с пълно отличие. От тяхно име приветствия поднесоха Биляна Великова, приета в специалност „Медицинска сестра“, и Петър Павлов от специалност „Технология и управление на транспорта“. В поздравленията си ректорът и официалните гости подчертаха предимствата на Русенския университет и ролята му за развитието на града, региона и страната.

Новоприетите студенти препълниха залата на „Канев Център“ на церемонията по откриване на Новата академична година в Русенския университет. Тържеството уважиха Генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, кметът Пламен Стоилов, заместник - областният управител Валентин Колев, председателят на Общинския съвет  Васил Пенчев, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, който за първи път бе гост на Русенския университет

Зам.-ректорът по научното и кадрово развитие, проф. Ангел Смрикаров съобщи, че през изтеклата академична година 80 преподаватели са придобили нови научни степени и академични длъжности. Сред тях са шестима професори.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов