Пламен Нунев: Пътят Русе – Бяла - Велико Търново е основен приоритет за нас

Ще бъдат купени автобуси и тролейбуси

Пътят Русе - Бяла - Велико Търново е основен приоритет за нас. Той ще бъде рехабилитиран и разширен по подобие на пътя Русе - Разград - Шумен. В момента това обновено трасе, което бе завършено по време на управлението на ГЕРБ с държавно финансиране, се ползва от български и румънски туристи, които пътуват към Черноморието. По този начин съществено се облекчава движението по посока Варна и Бургас. Това заяви при срещата си със собственици, работници и служители на русенски фирми, работещи в сферата на поддръжката на автомобили и продажба на авточасти кандидатът за народен представител от ГЕРБ в Русе Пламен Нунев.

Заедно с колегите си Свилен Иванов и Андриан Райков те посетиха фирмите „Етика“, „Мототехника“, „Медина Мед“ и др. При разговора с тях бяха дискутирани проблемите, свързани с поддръжката на пътищата в региона и бяха набелязани някои проблемни области, по които трябва да се работи. Свилен Иванов изтъкна работата по големия проект за градския транспорт в Русе, с който ще се въведе електронна система за управление на градския транспорт. Наред с това на 16 кръстовища в града ще бъдат монтирани камери, за да се следи за нарушения на Закона за движение по пътищата. В бъдеще ще се кандидатства и за закупуване на нови тролейбуси и автобуси, с които ще се обнови автопаркът, по подобие на София, Бургас и Варна.

Скоро ще започне работа по изграждане на подлез и ново кръстовище пред многофункционалната зала до ОД на МВР – Русе. По този начин ще се подобри достъпността до съоръжение, което ще бъде притегателен център за хиляди русенци и гости на града след година. Очаква се тогава тази зала да бъде завършена и там да се провеждат множество международни спортни прояви, концерти и други събития.
    „Ще продължим политиката по изграждане на важна за Северна и Северозападна България пътна инфраструктура. Така беше по време на управленския мандат на ГЕРБ 2009 – 2013 година, така ще бъде и през новия мандат след 5 октомври. Нуждаем се от Вашата подкрепа с номер 9 в бюлетината на 5 октомври“, добави Пламен Нунев.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов