„Клубът на професионалните готвачи” в Русе представи редки и изискани ястия

Кулинарната изложба се проведе в Доходното здание

След като обявиха новосъздадения в Русе „Клуб на професионалните готвачи”, майсторите се представиха с кулинарна изложба. Около 25 специалисти от региона се обединиха, за да предложат регионалната и дунавската кухня с редки и изискани блюда и десерти. Магията на кулинарното изкуство бе представена във фоайето на Доходното здание.

В менюто от студени предястия бяха включени терини от нилски крокодил, кралски скариди, тартар от антилопа, от марокански октопод и други изкушения.

Кметът на Русе Пламен Стоилов поздрави участниците и гостите на официалното събитие и призова: „До края на следващата година нашите проекти ще са готови, в Русе ще има повече туристи, нека обединим усилията си и да си помагаме”.

Русенският клуб на професионалните готвачи е вторият в страната след този в София. Неговата цел е да популяризира регионалната кухня в страни от дунавското крайбрежие, както и да помогне за професионалното развитие на бранша в района.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)