48 точки в заседанието на Общинския съвет на Русе

Общината ще изгради Кризисен център за пострадали от домашно насилие

41-то заседание на Общинския съвет ще се проведе днес  в зала „Свети Георги“ в сградата на общината. Съветниците ще дебатират по 48 точки, записани в дневния ред. Някои от тях са:
- Информация за финансово-икономическото състояние на търговските дружества, в които Община Русе не е едноличен собственик на капитала, за отчетната 2013 година;
- Предоставяне на информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Русе към 30.06.2014 г.;
- Решение за осигуряване на допълнителен финансов ресурс от бюджета на Община Русе по проект „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с пан Европейски транспортен коридор 9“.

Предложението е русенската община да съфинансира проекта с още около 700 хиляди лева, за да се платят извършени строителни работи, с които се постига изпълнение на проекта за реконструкция на булевард „Тутракан”.

Освен това русенската община ще кандидатства за финансиране от 900 хил. евро по европейска програма за изграждане на "Кризисен център за подкрепа на жертви на домашно насилие”. За целта ще бъдат предоставени помещения, а дейностите в кризисния център ще се извършват от благотворителната организация „Каритас”.

Общинския съвет ще трябва да направи промяна на двама души в състава на Управителния съвет на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов