Арестуваха бияча на екипа на bTV

Крими

07-09-2014, 07:55

Снимка:

btvnews.bg

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шамари и юмруци за екип на BTV във Ветово

Проблемът с телефонните измами, който докара Росен Цветков и Любен Кацаров във Ветово, става все по-сериозен

Вече има задържан за нападението на екип на bTV от страна на гневни роми в известното с телефонните си измамници Ветово. На него са му повдигнати обвинения в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда. Мъжът се казва Росен Атанасов и е брат на Атанас Атанасов – Стамат, смятан за тартор на бандата, откраднала огромна сума пари от възрастна жена в Долна Оряховица, съобщиха от bTV.

Проблемът с телефонните измами, който докара Росен Цветков и Любен Кацаров във Ветово, става все по-сериозен. Освен все по-заплетените сценарии (които вече включват КТБ и теглене на капаро), ало-мошениците стават и все по-грамотни технически. Затова и в частни разговори служители на МВР признават, че губят битката с тях.

Една от последните им жертви е в Долна Оряховица - 83-годишната Йорданка Недева. Успяват да я убедят в продължение на два месеца на шест пъти да им даде 22 400 лева. Уж за лечението на сина й и снаха й.

За да ги събере, възрастната жена дори продава нивите си. „Телефонът непрекъснато звъни: „майко, майко...“. Казаха, че ще й режат крака и затова се принудих, да спасим снахата. Аз почнах - дадох 3000, на другия ден - 1000. Изтеглих 11 000. И аз почнах и горите, наследство от баща ми. И нивите ликвидирах. Той каза: телефонът ще държиш отворен, да не се обадя на милицията. А то било лъжа, измама. Те са ме излъгали”, разказва жената.

Фалшивият лекар, който е тормозел възрастната жена по телефона, живее във Ветово. Атанас Атанасов - по прякор Стамат, е лидерът на бандата. Пуснат под парична гаранция. По данни на МВР, Стамат инвестирал парите на измамената жена в ремонт на дома си.

Близките на Стамат твърдят, че той не е вкъщи. Не бил измамник, а работел в Германия. След това изложение нападат екипа.

„Аз няма какво да направя. Няма какво да се направи, така ще го кажа. Почти всички имат фирми, които извършват някаква дейност, за покупко-продажба на някакви машинки и т.н.”, коментира Николай Кожухаров от ОДМВР - Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов