Шамари и юмруци за екип на BTV във Ветово

Крими

05-09-2014, 08:40

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Журналистите давали показания в полицията до късно полунощ

Вчера роми от Ветово нападнаха екип на BTV. Репортерът Росен Цветков и операторът Любен Кацаров бяха посрещнати и изпратени с шамари и юмруци, при опит да снимат репортаж за местни телефонни измамници. Освен  физическа саморазправа, местните счупили камерата на екипа. Журналистите по план трябвало да посетят 5 къщи, но успели за заснемат само 2 и от съображения за сигурност си тръгнали. И на двете места се натъкнали на невиждана агресия от страна на живущите в тях.

Тарторът на телефонните измамници от Ветово – Стамат измъкнал около 22 000лева от възрастна жена от Долна Оряховица. Тя продала нивите си и на няколко пъти му дала апетитни суми. Парите вложил в ремонт на дома си.

До късно тази нощ журналистите са давали показания в полицията . Униформените обяснили, че такава агресия до този момент във Ветово не са виждали и не могат да си обяснят защо така са реагирали местните жителите. Единственото обяснение било, че предния ден в града е имало акция. Задържани били няколко роми заради телефонни измами в Павликени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов