Шампионска школа по танци

Хлапетата учиха стъпки от Димитрий Ключников и Мария Делитонева

38 състезатели от Клуб по спортни танци „Настроение“ в Русе участваха в тренировъчен лагер в курорта „Свети Влас“. Техни преподаватели бяха руският шампион Димитрий Ключников, който водеше уроците по латиноамерикански танци, и шампионката Мария Делитонева от Италия, преподавател по стандартни танци. Школата се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

Семинарът обхвана почти всички картотекирани състезатели на клуба на възраст между 11 и 21 години. В десетдневната програма бяха предвидени интензивни тренировки и индивидуални занимания с по-изявените танцови двойки. Подбрана е и база, отговаряща на всички изисквания, за да може да осигури добри условия за подготовка.

Тренировъчният лагер е основата в подготовката на русенските танцьори за новия танцов сезон. Участията им в състезанията ще започнат през септември, а на 22 и 23 ноември Русе ще бъде домакин на открито световно първенство и зоново първенство.

През изминалия сезон танцовите двойки от КСТ "Настроение" са взели участие във всички състезания от официалния спортен календар на Българската федерация по спортни танци, като са завоювали много голям брой призови места, а много двойки са преминали в по-висок танцов клас.
                 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)