Двойки от девет държави на турнира по танци "Купа Бургас" 2014

Новините

26-08-2014, 17:31

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поморие - домакин на Държавното по спортни танци

Елитният турнир се провежда под патронажа на кмета Димитър Николов

Над 250 състезателни двойки от България, Германия, Русия, Сърбия,Чехия, Унгария, Гърция, Франция, Украйна, Испания, Дания, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Южна Корея, САЩ ще вземат участие в 29- то издание на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“2014.

Той ще се проведе на 30 и 31 август/събота и неделя/ в зала „Младост“.
Основни организатори на спортния форум са Община Бургас, БФСТ и КСТ“Бургас 1975“.
„Това е изключително престижно състезание, което представя в града ни елита по спортни танци“, заяви по време на пресконференцията д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт в Община България.
Сред най-атрактивните и успели двойки, които ще вземат участие в турнира са Юри Симачов и Анастасия Клокотова, 6-ти в световната ранглиста и Ерик Теста и Федерико Брецо.
Домакините от КСТ „Бургас 1975“ ще се представят в турнира с 27 танцови тандема.
„Най- големи амбиции имаме за представянето на Георг Кирякова и Християна Бургазлиева, Лоренцо Сика и Ванеса Манева,Иван Гарастоянов и Габриела Бургазлиева“, обясни Андрей Тодоров, председател на клуба.
Продажбата на билети ще се състои в двата дни на състезанието на касите пред зала „Младост“. За хора с увреждания, пенсионери и деца до 6 години, входът е свободен.
За първи път в рамките на двата състезателни дни ще се поведе и турнирът „Rising stars“. Състезанието е за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандарти танци, като в него могат да участват двойки скоро влезли в групата над 19 години.
С подобен ранг и отново за първи път в рамките на състезанието ще се проведе и Международен турнир на групите над 21 години, разясни Веселина Деведжиева, началник Отдел “Спорт“ в Община Бургас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов