Русенски деца с театрална пиеса в Слънчев бряг

"Вълшебен свят" е създаден специално за малките таланти

17 деца от театрална трупа „Да бъде ден“ в русенското село Басарбово ще вземат участие в 12-ия Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, който се провежда за 12-и път в Курортен комплекс Слънчев бряг от 25.08. до 5.09.2014г. Младите актьори ще представят музикалната пиеса „Вълшебен свят“, направена специално за тях от служители и доброволци на Читалище „Свети Димитър Басарбовски-1902“. Проектът е насочен към създаване на условия за развитие на сценичната самодейност в малките населени места. Той се реализира с подкрепата на Община Русе и с финансовата помощ на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

Театралната трупа „Да бъде ден“ е създадена на 20 юли  2012 година. Дебютът й на сцена е с пиесата „Вълшебен свят“ и се представя блестящо. Сценарият потапя зрителите в света на най-известните приказни герои. Костюмите, сценичния грим и озвучаването са дело на жители на Басарбово, които са го направили безвъзмездно. По повод предстоящото участие във фестивала в Слънчев бряг е сформиран творчески екип, който да усъвършенства пиесата.
След завръщането си от международния фестивал, на 6 и 7 септември, младите актьори ще изнесат спектакъла в Сандрово и Николово. Предвижда се през октомври пиесата ще бъде  поставена и в Басарбово.     



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов