Конкурс за оригинална пиеса за възрастни

Стара Загора Лайф

01-07-2013, 14:02

Снимка:

starazagora.utre.bg

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Награда от 2000 лв. очаква победителя в конкурса

От днес-1 юли до края на месец  октомври тази година е срокът за участие в конкурса за написване на оригинална куклена пиеса за възрастни, която обявяват  Сдружение с нестопанска цел „Пиеро” и Куклен театър,Стара Загора.
„Вече има една постъпила пиеса за конкурса-още в първия ден от обявения срок”, каза директорът на Кукления театър- Дарин Петков. Той  уточни, че всеки автор може да участва само с една творба. Кандидатите трябва да посочат адрес и телефон за обратна връзка. Драматурзи от цяла България ще разглеждат творбите и към края на месец  октомври или малко по-късно (зависи от броя на постъпилите пиеси), ще бъде определен финалист.
Условия на конкурса са посочени на сайта на старозагорския куклен театър, като сред тях са изискванията кандидатстващите пиеси да не са публикувани досега, да не са поставяни на сцена и да не са участвали в други конкурси.
Пиесите да бъдат изпращани на електронен адрес:  iptf_pierrot@mail.bg
Наградената пиеса  ще получи  2000 лв. (две хиляди лева) и сценична реализация чрез Международна творческа лаборатория на сцената на Държавен куклен театър ,Стара Загора, както  и участие в Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро” 2015 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов