Статуята на Калата в Бургас с реални размери на актьора

Мисия Бургас

26-07-2014, 08:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Филм с Калата - тази вечер на Охлюва

Младежи правят турнири за да съберат средства за скулптурата

С реалните размери на големия български актьор и бургазлия Георги Калоянчев ще бъде стауята му. В момента се намират средствата за нейното изграждане. Община Бургас вече е отредила и теренът върху, който ще бъде издигната тя.

Скулптурата на Калата ще е пред Летния театър в Морската градина на града.  За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений - Георги Чапкънов -Чапа. За реализацията на проекта са нужни около 80 - 90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи - музикални концерти, театрални постановки, благотворителени спортни турнири.

Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

Младежи организират благотворителен плажен волейболен турнир в покрепа изграждане скулптура на Калата в Бургас.
 По повод стартиралата мащабна общоградска инициатива за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения българи актьор - бургазлията Георги Калоянчев млади и инициативни хора от Младежка банка Бургас, Интеракт клуб Бургас – Приморие, Интеракт клуб Бургас - Пиргос организират плажен волейболен турнир под мотото: "Аз дарявам за Калата", която е част от проекта "С любов за Бургас". 
Състезанието ще се проведе на 29 и 30 юли /вторник и сряда/, като срещите ще започнат от 17:30 часа на волейболното игрище на Централен плаж Бургас. Желаещите да се включат е желателно да се свържат с организаторите или на място да заявят своето участие.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)