Филм с Калата - тази вечер на Охлюва

Общината избра място за паметник на големия актьор

Мащабна общоградска инициатива за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения българи актьор – бургазлията Георги Калоянчев, започва официално днес с прожектиране на филм на „Открита сцена Охлюва“ от 20.30 часа.

Инициативата е съвместна на Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Дружество на художниците Бургас, и включилите се в последствие местни културни институции – Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска”, Бургаската художествена галерия, и клубовете – Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации.

Участващите в реализацията на този проект се обединиха „С любов за Бургас“ да бъде символичното име на тази обща инициатива. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и за в бъдеще за реализацията на други значими общоградски инициативи.
Община Бургас вече е определила място на скулптурата – пред Летния театър в Морската градина на града. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура. Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, сякаш току що е я е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.
За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений – Георги Чапкънов – Чапа.
За реализацията на проекта са нужни около 80 – 90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи – музикални концерти, театрални постановки, благотврителни спортни турнири.
Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

Дарителска сметка: BG65FINV91501316228913 

Програма на кампанията  „ С любов за Бургас” – 
 
“ Обединени за Калоянчев“
 
21.07. 2014  час: 20.30  „Открита сцена Охлюва” прожектиране на филм с участието на Георги Калоянчев
 
29. 07.2014      Благотворителен плажен волейболен турнир централен плаж Бургас
 
30. 07.2014      Благотворителен плажен волейболен турнир  централен плаж Бургас 
 
07. 08.2014      Благотворителен Концерт “ Фолклор“  – ОП „Летен  театър“ Бургас
  
30.08. 2014      Благотворителен Концерт – ОП „Летен  театър“ БургасСнимка на Деня

Щрихи от Плевен