Три повдигнати пешеходни пътеки вече има в Русе

По 3 000 лева излиза всяка една от тях

Първите три повдигнати пешеходни пътеки в Русе вече са факт. Те се намират пред Автогара Юг, пред Пети пощенски клон и по ул.“Тулча“ до млечната кухня. Одобрени са пет, а се очаква още няколко да бъдат разглеждани от ресорната комисия за безопасност на движението. „Целта не е да затрудняваме движението. Повдигнатите пешеходни пътеки ще бъдат поставяни само на такива места, за които е важно подобряването на безопасността на пешеходците“, заяви пред представители на медиите заместник-кметът по комунални дейности Свилен Иванов.

Още в края на юни в един от опасните участъци в града, при пресичането на улиците „Петрохан“ и „Тича“, бе изградено повдигнато кръстовище. С настояване на повече мерки за безопасност в този район на града дори имаше протести в началото на май, след като при поредния инцидент там загина жена. Именно тогава заместник-кметът Иванов сподели, че първото по рода си повдигнато кръстовище в Русе може да разреши проблемите там.

По думите му една такава повдигната пешеходна пътека излиза на местната хазна около 3 000 лева. "По-важна в случая е безопасността. Човешкият живот няма цена", коментира Свилен Иванов и увери, че община Русе ще продължи да работи по ангажимента си за подобряване на безопасността на движение в града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов