Деца нарисуваха чиста природа (снимки)

Пленер за детски рисунки беше организиран от НАП - Русе

В своеобразен малък пленер с тебеширени рисунки прерасна днес конкурсът за детска рисунка, организиран от НАП – Русе. На алеята пред офиса на приходната агенция в крайдунавския град малките художници пресъздадоха  своите идеи за грижа към природата и показаха на нас, „големите“ колко лесно е да съхраним най-голямото богатство – природата около нас. Така много клиенти и преминаващи граждани можаха да станат съпричастни към идеите на децата за опазването на природата, а с рисунките им върху хартия ще бъде организирана изложба в салоните на НАП за обслужване на русенци.

Конкурсът за детска рисунка  е част от голямата национална надпревара „Най-зелените компании в България“, организирана от списание „b2b Magazine“, в която наскоро НАП спечели първо място в категория „Обществени организации, общини и държавни структури“.

Националният конкурс се провежда за четвърта поредна година с идеята да се отличат българските фирми и институции, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва. Третото участие на НАП в него се оказа и най-успешно, защото досега тя имаше две втори места от изданията на конкурса за 2011 и 2012 г. Приходната агенция спечели симпатиите на журито с големия брой „зелени“ инициативи на служителите и политиката й по околната среда.
Конкурсът за детска рисунка е нова част в състезанието и в него могат да участват деца на служители на НАП на възраст между 5 и 12 години от цялата страна. Позволени са всички техники за рисуване, а единственото изискване е размерът на творбите да е А4 и да се изпратят в централното управление до 25 юли. Малките художници  ще бъдат оценени от безпристрастно жури, съставено от професионалисти и познавачи на изобразителното изкуство. Всеки участник ще получи специално признание за идеите и усърдието си, а голямата награда ще бъде отпечатване на творбата на победителя на плакати за „НАП Зелена програма“, които ще се разпространяват в цялата страна.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов