Ритъмът на салсата завладява Русе

Фиестата събира повече от 200 любители на танците

През почивните дни Русе ще се превърне в столица на салсата. На 12-и и 13-и юли в крайдунавския град ще се проведе първия по рода си „Салса уикенд Русе 2014“. Негови организатори са Община Русе и Салса Клуб „Амигос“, а събитието се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Това заяви на пресконференция днес в Община Русе заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. На срещата присъстваха кметът на Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Иван Григоров и Свилен Иванов, директорът на Дирекция „Култура и Образование“ Ирена Петрова, директорът на Общински млдежки дом Русе – Мариян Савов, популярният кипърски танцьор Памбос Агапиу, ръководителят на Салса Клуб „Амигос“ Иво Стойчев и кубинската латино звезда Lies Enrich.


Идеята на организаторите е събитието да се превърне в традиция и да има своята устойчивост през следващите години, а Русе да се утвърди като един от първите центрове на латино танците в страната.
„Това е събитие, което Русе очаква отдавна. То се вписва идеално във визията на администрацията за разнообразяване на културния календар на града. Убеден съм, че ще заинтригува и достави удоволствие на всички привърженици на танците в нашия град“ – посочи кметът Стоилов.
Очаква се латино фиестата да събере повече от 200 любители на танците от 13 клуба от цялата страна. Те ще демонстрират майсторство при изпълнение на салса, бачата и кизомба, включвайки се в уъркшопове и салса партита за професионалисти в сградата на Доходно здание.


Професионалните танцьори ще подадат ръка и на начинаещи. За тях в Общински младежки дом – Русе са предвидени безплатни уроци. Занятията ще се провеждат от 14.00 до 15.00 часа и от 15.30 до 16.30 часа.
От 21.00 часа тази вечер (12 юли 2014г.) пред сградата на Община Русе ще започне шоу програма с концерт на латино формацията „Тумбаито“, участие на Калин Вельов и едни от най-добрите танцьори от сласа школите от цяла България.
Водещ на събитието ще бъде популярния кипърски танцьор и международен съдия по спортни танци Памбос Агапиу.
Специален гост ще бъде кубинската звезда Lies Enrich, който пристига в Русе специално за събитието от Италия.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)