Танци в лятна вечер

Международната танцова компания Vieteta Riproduzione излиза на софийската сцена с три впечатляващи спектакъла

Международната танцова компания Vieteta Riproduzione ще представи на българските зрители един впечатляващ спектакъл през следващите три вечери.

На 7, 8 и 9 юли от 19:00 часа театър „Възраждане” ще бъде домакин на постановките „Съкровищата на Мария Калас” и „Трибют на Федерико Фелини”, съобщи БНР.

Впечатляващите артисти са водени от своя директор Маурицио Гуаско - хореограф, танцьор и преподавател по съвременни танци.

Театър "Възраждане" ще предостави своята сцена за едно танцувално пътешествие в дебрите на човешките емоции с участието на самия Гуаско, Анастасия Красноголова, Симона Паризи, Хуан Ледесма и Гиада Ледесма.

Международната компания за танци е основана през 1989 г. от Маурицио Гуаско, който разработва и налага своя собствена танцова техника. Става дума за уникален метод, съчетаващ различни проявления и функции, който е подходящ както за професионални танцьори, така и за любители.

Едно от най-интересните приложения на техниката включва прилагането й при рехабилитация на танцови и спортни травми - нежни, прецизни движения, съживяващи цялото тяло чрез серия от упражнения, които използват телесното тегло и редица допълнителни фактори за получаване на максимална еластичност и функционалност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов