Благотворителен спектакъл събира пари за Пенчо, за да победи рака

Близки и приятели на бургаския полицай Пенчо Трендафилов, организират благотворителен спектакъл, за да се съберат средства за лечението му. По - рано за Пенчо бяха събрани 40 000 евро за операция на мозъка, сега обаче лекарите в Германия искат 20 000 евро за да започнат лъчетерапия. Към момента са събрани 10 000 евро, нужни са още толкова, апелират във фейсубук роднини на Пенчо.
Благотворителния спектакъл ще се състои на 30-ти юни от 19,00 часа в НХК.
Пенчо Трендафилов е на 40 години, баща на две дъщери. От 22 години работи в полицията. В края на месец април тази година разбира за тежката диагноза, от която страда – тумор на мозъка.
Пенчо претърпя една операция в Германия, при която беше отстранена голяма част от тумора. 10 % обаче лекарите не премахнаха, защото има риск да се засегнат жизненоважни функции на мозъка. Сега на Пенчо му предстои лъчетерапия, за която ще са необходими 22 000 евро. В тази сума не влизат физиотерапия и логопед. Тя е непосилна за близките му, които призовават всеки, който има възможност, да помогне на бургаския полицай.
Към момента в дарителската сметка има около 10 000 евро, които са недостатъчни за продължаване на лечението. От болницата не искат да започнат лъчетерапията, без да е преведена цялата сума, информират близките на полицая.
За събиране на средства е открита дарителска сметка в УниКредит Булбанк: BG60 UNCR7 0001521643616 с титуляр Пенчо Трендафилов Трендафилов.
Който желае и има възможност може да помогне на Пенчо и като изпрати SMS с текст DMS PENCHO на номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената на един SMS е 1 лев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов