Модел на ветроходна фрегата спечели златен медал на световното по корабомоделизъм

Състезанието продължава до 6 юли

Любомир Ненов спечели първия златен медал за България на Световното първенство по корабомоделен спорт, което се провежда от 30 юни до 6 юли край езерото "Загорка".

Той  получи отличието за модела си на тежката ветроходна фрегата "Белона". Освен него медали в клас С1 получиха  още 3-ма български състезатели, а в клас С2 - двама.

Конкуренцията на това световно първенство е толкова голяма, че в клас С1 се получиха четири еднакви резултата и се наложи да връчим четири златни медала, коментира членът на съдийските комисии и председател на БФКС "Навига" Евгени Генов.

В съревнованието участват 208 модели на кораби, представени от състезатели от 15 страни - Холандия, Франция, Германия, Италия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватска, Сърбия, България, Румъния, Беларус, Русия, Украйна и Китай. Корабните модели са експонирани в Парк-Хотел „Стара Загора“ и могат да се разглеждат свободно от гражданите и гостите на града  до неделя – 6 юли всеки ден от 9 до 18 ч. вечерта. Представени са изключително интересни модели на исторически и съвременни кораби с големина от кибритена кутийка до близо 3 метра.

Гости на събитието са лично президентът на Световната организация по корабомоделен спорт „Навига“ г-н Карл Дитер Матисек от Германия и председателят на Секция „С“ Мартин Ван Гелдерен от Холандия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов