Спецполицаят Пенчо Трендафилов вече има DMS номер

Всеки, който желае да му помогне в борбата с тумора, може да го направи с SMS на 17 777

Бургаският спецполицай Пенчо Трендафилов, който в момента води тежка битка с тумор в мозъка, вече има DMS номер. Дарителски SMS -и с текст на латиница DMS PENCHO могат да бъдат изпращани на на номер 17 777 (за всички мобилни оператори), съобщиха от групата "Да помогнем на Пенчо да победи рака" в социалната мрежа.

Миналата седмица бургазлията беше опериран в клиника в Германия. Като цяло хирургическата интервенция е минала успешно, но лекарите не са могли да отстранят 10% от тумора, поради опасност да засегнат жизнено важни функции на мозъка. Изваденият тумор ще бъде изследван и лекарите ще решат какви мерки да се предприемат. Пенчо замина в Германия, след като стотици добри хора се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за неговото лечение. 

"До седмица ще излезе резултатът от изследването на премахнатия тумор. По график Пенчо трябва да се върне в Германия около септември, когато лекаритеще проверят дали туморът не расте отново. Ако расте, ще се наложи втора операция", споделиха близки на Пенчо Трендафилов.

Пенчо Трендафилов е служител в системата на МВР-Бургас от 22-години. Работи в едно от секретните и най-тежки звена. Според колегите му е един от доказаните, опитни и изключително стойностни служители. Баща на две дъщери. Самият Трендафилов сподели, че го крепи именно обичта му към семейството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов