16 фирми обявиха свободни работни места за млади хора

Днес се състоя Младежка трудова борса

128 търсещи работа младежи с различни специалности и умения се включиха в организираната от Дирекция „Бюро по труда” със съдействието на Областния управител на Стара Загора Специализирана трудова борса за младежи. На нея 16 фирми обявиха 194 работни места, в т.ч. 60 работни места, като резервисти.

Незабавно се търсят кандидати за следните работнически длъжности: машинни оператори производство на каучукови изделия, работни места в мебелно производство, работници в шивашко производство – гладачи, кроячи, опаковачи, кредитни консултанти, стругари, фрезисти, заварчици, шлосери, настройчици на металорежещи машини, лаборанти, машинни оператори изпридане на конци и прежди.

Търсят се следните специалисти – висшисти: машинни инженери, в т.ч. с англ и немски езици, както и с опит в автомобилостроенето, инженер – електрончик, електроинженери; техник – технолог на растителни масла и мазнини, инженер – механик, инженер химични процеси, инженер – енергетик, инженер – КиП и А, инженер – пректант химико-тихнологична част, аналитици компютърни комуникации, специалисти връзки с клиенти с отличен английски език, инженер топла обработка също с отличен английски език.

„Инициативи като днешната са от изключителна стойност, тъй като са пряко свързани с младежката заетост, която е сериозен проблем не само в България, но и в цяла Европа. Взаимодействието и съвместните усилия на Държава и Бизнес да създадат такива условия на младите, че те да имат възможност за реализация в страната са от много важно значение. Изказвам специални благодарности към работодателите, които участват в тази трудова борса, тъй като показват добра воля да предоставят шанс на младите и образовани хора да започнат своя път на професионално развитие. На младежите пожелавам много увереност, амбиция и хъс за работа”, се казва в поздравителния адрес, който Аладжова изпрати до организаторите на форума.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов