Работодатели от Южна България се обединиха в сдружение

Организацията ще насърчава икономическата активност

Собственици и мениджъри на 256 фирми, определящи икономическия облик на няколко области от Южна България се обединиха в "Конфедерация на работодателите - Траикя".

Предприятията, които се управляват от предприемачите, включили се в новоучреденото сдружение, имат персонал от 19 820 души и годишен оборот в размер на 5,1 милиарда лева.

Конфедерацията си поставя за цел да обединява частните предприемачи и работодатели и да защитава техните икономически, социални и правни интереси, чрез взаимодействие с органите на държавната и местната власт за създаване на условия, благоприятстващи развитието на частната предприемчивост, е записано в устава на новоучредената организация. Сдружението ще насърчава икономическата активност на частните предприемачи и работодатели и др.

Учредители на новата организация са пет бизнес сдружения: Клубът на работодателя - Стара Загора, Бизнес експертен съвет - Пловдив, Сдружение на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, Сдружение на предприемачите в Панагюрище и Съюзът на предприемачите в Асеновград. "Конфедерация на работодателите - Тракия" е отворена и към нови членове.

Председателите на Конфедерацията ще бъдат с едногодишен мандат и ще ръководят структурата на ротационен принцип. За първи председател на "Конфедерация на работодателите - Тракия" е избран Нишан Бъздигян. Той е председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик.

Приоритетните теми в бъдещата работа на организацията ще бъдат свързани с промени в регулаторните режими и предоставяне на аргументирани позиции преди извършването на промени в нормативните актове; дейностите, свързани с управлението на оперативните програми; взаимодействие с институциите и властите, а също и със синдикалните организации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов