Вижте кой е „за” и кой „против” Каймаканов

Политическите реакции към новоназначения областен управител

Това назначение е политическо самоубийство от страна на БСП, така екскметът Славчо Атанасов коментира избора на Венцислав Каймаканов за областен управител. Грешката ще си проличи на следващите избори, които вероятно не са далеч. С това назначение ДПС, които вече участват в местната власт в града, натрупват още по-голямо влияние, което не отговаря на политическата реалност. Нещата стават сериозни. Пловдив не е Кърджали или Разград. Ние сме град с традиции, изтъкна общинският съветник от НИЕ пред Plovdivutre.bg.

Назначаването на Областен управител от ДПС е голяма изненада, въпреки че тази версия се тиражира многократно, заяви кметът Иван Тотев. Той обаче подчерта, че Венцислав Каймаканов е от Пловдив, свързан е с града и това е добър сигнал, че с него може да се работи. Не се познавам с г-н Каймаканов и следващите седмици ще потърся среща с него, каза Тотев. Кметът допълни, че няма информация новият губернатор да е силно политизирана кандидатура на ДПС. По-скоро е привлечен като експерт и се предполага, че с него може да се води диалог, коментира кметът.

Тодор Петков от левицата пък отказа да даде политически коментар. Той обаче сподели своето лично мнение. Венцислав Каймаканов е удачен избор. Той е един подготвен управленец и смятам, че ще се справи на поста. Познавам го от години – още от времето, когато беше изпълнителен директор на завод „Юри Гагарин”, подчерта социалистът.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов