Бунт срещу областен от ДПС

Гражданско сдружение се кани да връща пловдивското достойнство

Гражданско сдружение "Разум" изпрати декларация до медиите, в която остро критикува евентуалното назначаване на областен управител от ДПС.

Публикуваме съдържанието й без редакторска намеса:

"Членовете  на гражданско сдружение „Разум” изразяват огромното си възмущение от опита на новата управляваща коалиция БСП-ДПС и Атака да наложи за областен управител на Пловдив и Пловдивска област представител на етническата партия ДПС. Това от една страна е сериозно предизвикателство към политическите реалности в Пловдив, а от друга грубо погазване на историческите и обществено-политически традиции. Ние безкрайно ценим етническата и политическа толерантност пуснала дълбоки корени в историята на града ни, но още повече ценим и уважаваме политическите закономерности. Не може на един от най-важните постове в областта ни какъвто е областният управител да се назначава представител на партия, която няма нито един спечелен мандат в областния град, а за цялата област има спечелени само две от всичките двадесет и две депутатски места.

Всичко това говори, че ДПС грубо злоупотребява с коалиционното си статукво извивайки ръцете на вцепенената от внезапната власт БСП. А може би БСП с този си ход бяга от политическа отговорност за управлението на Пловдивска област и осъществяването на толкова важни инвестиционни, инфраструктурни проекти, газифициране, водоснабдяване и т.н.

Категорично настояваме да се спре тази груба подигравка с над 60 вековната история на Пловдив, а влезналите във властта, макар и през задната врата БСП да поемат своята отговорност за управлението на  Пловдив и региона. В противен случай ние си запазваме правото със законови, демократични, но много твърди действия да възстановим накърненото пловдивско достойнство.

 

Председател на гражданско сдружение „Разум”

                                                  Спас Гърневски"

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов