Решено! Сменят шефовете на "Топлофикация - София"

Червени и ГЕРБери се винят взаимно, че са опоскали дружеството

Ръководството на "Топлофикация София" ще бъде сменено, а новото ще бъде избрано с конкурс, реши Столичният общински съвет и натовари шефа си Елен Герджиков да изготви доклад за промените и бъдещето на дружеството.

Дебатите в СОС бяха предизвикани от искането на БСП да бъде незабавно сменено управлението на софийската топлофикация.

"ГЕРБ и Николай Стойнев, председателят на стопанската комисия в СОС, носят отговорност за лошото състояние на "Топлофикация София", обяви левият общинар Георги Кадиев, който твърди, че над шефа на топлинния монополист е разпъван политически чадър.

На ответната атака от страна на ГЕРБ, Кадиев бе категоричен, че не носи вина за лошото състояние на "Топлофикация" като неин бивш директор.

"Аз съм бил в "Топлофикация" за 9 месеца 2009 г., сега сме 2013-а. Те какво правиха 4 години?", попита той.

Атанас Атанасов от ДСБ каза, че е наложително да се проведе конкурс, за да бъдат избрани мениджъри, професионалисти, които да управляват това дружество, а не политически назначени лица.

Общинските съветници решиха до 2 месеца председателят Елен Герджиков да внесе доклад за обявяване на публичен подбор на ново ръководство на "Топлофикация".

Кметът Йорданка Фандъкова коментира: "Това е категорично – да се заяви волята за провеждането на конкурс, да се подготвят много професионално критериите и бизнес задачите на бъдещото ръководство. Този начин идва да опровергае твърдението на някои общински съветници, които говорят за спускане на ръководители отгоре".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов