Стотина души удържат фронта на енергопротестите в София

Движението по Орлов мост е нормално

Около стотина души са се събрали за протеста в столицата при езерото "Ариана" в Борисовата градина.

Развяват се български знамена. В района има жандармерия.

Засега движението около Орлов мост е свободно, протестиращите стигнаха до парламента и се отправиха към президенството.

След патриотичната "Боят настана, тупкат сърца ни", жълтите павета бяха огласени от гайдите на "Излел е Дельо хайдутин".

Недоволството на събралите се около стотина души предизвика решението на полицията да ги държи върху тротоарите или максимално близо до тях и да не ги пусна по пътните платна на булевардите. Много от протестиращите обвиниха за това решение "някое от вътрешните министерства" и изразиха недоволството си в кратки разговори с полицаите.

Действията на служителите на реда не затрудниха провеждането на шествието от Орлов мост до президентството, като почти през цялото време то беше водено от малка група младежи издигнали плакат: "Ние сме хора, а не роби на тази система".

Те стигнаха пред сградата на "Дондуков" 2 отново, за да отправят исканията си към държавния глава, тъй като по думите на един от протестиращите "в момента топката е в него". Гражданите издигнаха няколко десетки български знамена и извисиха глас в тон с националния химн, като патриотичната сцена беше последвана от скандирания "Оставка!" След това се върнаха на езерото "Ариана", където протестът приключи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов