Орлов мост няма да заспи!

Протестиращи вече се събират за пореден ден на протести

Поредното протестно шествие в столицата тръгна от Орлов мост в посока президентството.

Пред протестиращите отново бяха прочетени основните искания, сред които са недопускане на повтарянето на партийната въртележка чрез предсрочни избори.

Те настояват партиите, управлявали през 23 години на прехода да не бъдат допускани отново до управлението, да бъдат съдени и партийният модел да бъде заменен от пряко гражданско управление по пример на Исландия.

В шествието се включиха около 500 души. И днес протестиращите не са охранявани плътно от полицията, която спря движението по бул. "Васил Левски". Те развяват българския трибагреник и носят плакати. Не се усеща агресивно настроение.

Хората се спряха пред Народното събрание.

Някои от тях определиха твърдението на премиера в оставка Бойко Борисов, че искали да го убият като "кьорфишек, който пусна по време на оставка, че били заплашили да го убият".

На "Дондуков" №1 активистите отправиха мощно скандиране: "Роско, покажи се!" по адрес на президента.

Зад протестиращите се движи бус, на който е поставено българското знаме, и от него звучи химнът.

Впоследствие протестиращите направиха кръгом и отново се върнаха пред НС, където скандират: "Всички вън", "Оставка" и "Мафия". По едно време се появиха младежи с маски, но бяха изблъскани. Протестиращите заявиха, че не биха търпели провокации и протестът е мирен.

Хората вече започват да се разотиват.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов