1500 бургазлии изригнаха срещу EVN: Всенародна революция! (ВИДЕО)

Мисия Бургас

17-02-2013, 12:38

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Екип на Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 140 подали жалби в EVN от началото на 2013-а

"За да има мир, EVN в Сибир" кресна Бургас (СНИМКИ)

"Мафия, долу" крещяха протестиращите пред енергото, обещаха да излизат всеки ден

"Долу, мафия" и "EVN out" и "Всенародна революция" изкрещяха днес над 1500 бургазлии, които се събраха в 11 ч. пред енергото, за да изразят недоволството си от монопола на дружеството, непосилно високите сметки за ток.

Протестиращите пуснаха и подписка с исканията си, в която само за броени минути 500 души сложиха имената си. "За да има мир, EVN в Сибир" и "Ловният сезон е открит, вид дивеч: ЕРП" гласяха някои от оригиналните лозунги.

ВИЖ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ТУК

Въоръжени с плакати, свирки и трибагреници бургазлии буквално изригнаха пред енергото и обещаха и утре отново да се съберат, каквато практика вече седмица бе установена във Варна и Пловдив. "Всеки ден от 17 ч. ще излизаме на протест", заканиха се бургазлии.

"Драстични мерки и революция, това е единственият начин да се постигнат конкретни резултати! Досега опитите, които сме правили и жалбите, които сме подавали не са довеждали до никакъв изход, не може едно дружество при жалба да проверява само себе си", заяви Милена Димова, която бе издигнала плакат с текст "Държавна корупция + енергийна проституция = Всенародна революция".

От централата на EVN шествието се понесе към общината, където още повече хора подкрепиха исканията на протестиращите. 

Някои от участниците в митинга носеха вече платени фактури към енергото, за да ги изгорят. "През ноември и декември имах с по 10 лв. разлика в сметките, януари имам 185 лв. - тройно повече, работя по 12-часови смени, не знам как става това!", каза млада бургазлийка, която бе опънала плакат със задрасканото лого на EVN.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов