Задава се нов по-голям бунт срещу EVN (СНИМКИ)

Готвят се протести в Пловдив и други градове

До края на седмицата ще са ясни следващите протестни действия срещу електроразпределителните дружества у нас, каза за Plovdivutre.bg Цветомир Стоянов. Той е един от организаторите на бунта в Пловдив и сред първите, запалил сметката си за ток пред сградата на EVN.

Ще има нови прояви. Предстоят разговори с хората от другите големи градове. Показахме, че никой не може да ни мачка, коментира Стоянов.

Пред централата на EVN в Пловдив този следобед в 17 часа отново ще има събиране на недоволни. Вчера много пловдивчани поискаха да застават пред дружеството, докато не се реши проблема с високите сметки, каза Стоянов. Засега уведомление за протест не е подавано в общината, а това се изисква по закон. Затова хората може да се срещат пред EVN, но днес няма да е организиран протест.

По думите на Стоянов вчерашният бунт в Пловдив е бил неочаквано мащабен. Последно в града се събраха около 4 000 недоволни след безредиците в Катуница и смъртта на Ангел и Павел.

Политическите партии няма проблем да ни подкрепят. Вчера видяхме леви, бившият кмет Славчо Атанасов също бе сред протестиращите. БСП и Атака четоха декларации. Който помага е добре дошъл, но не бива да ни асоциират с партия, каза Стоянов.

Според организаторите на протеста  разсроченото плащане, коментирано снощи с министър Делян Добрев, не е решение на проблема с високите сметки. Трябва да спре системата за ограбване на хората, каза Стоянов.

Вчера близо 3000 пловдивчани въстанаха срещу EVN.

Под тепетата изригна най-големият протест срещу монопола.

Заради непосилните сметки за ток и парно хората излязоха на улицата. Крещяха "Убийци", "Боклуци", “Мафия”, "Крадци и мошеници", “Вън на EVN от България” “Енергийни вампири! Време е за революция!”

Пред централата на дружеството хората запалиха сметките. Замеряха сградата с жълти стотинки и яйца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов