Маскирани изгориха коли на EVN (+)

Крими

10-02-2013, 11:22

Снимка:

EVN

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пожарът пламнал тази нощ пред централата на дружеството в Пловдив

Два служебни автомобила на EVN са били запалени час и половина след полунощ.

Колите са били паркирани в близост до централата на ул."Ген. Заимов" в Пловдив. От записите на охранителните камери се вижда, че палежът е извършен от маскирани лица.

В Пожарната десет минути преди 2 часа е съобщено, че горят служебни „Рено Меган” и „Форд Фиеста”. От направения първоначален оглед се предполага, че пожарът е предизвикан умишлено, съобщиха от полицията.

От дружеството също твърдят, че става въпрос за умишлено посегателство и определиха инцидента като акт на опасен вандализъм.

Случаят е поет от разследващите органи.

Няма задържани лица за палежа на двата служебни автомобила на електроразпределителното дружество в Пловдив, съобщиха този следобед от пресцентъра на полицията. Засега по случая е образувано дело срещу неизвестен извършител. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура.

Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията.

“Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме”’ заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

 

Днес хиляди пловдивчани излязоха на протест срещу дружеството. Подробностите ТУК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов