Вася Ботева: Първите 100 000 лева от втори шанс на играта 5 от 35 са спечелени в Русе

Новините

07-11-2021, 15:50

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

119 българи станаха милионери от тотото, като 10 от тях са от Русе, казва заместник-директорът „Приемателна мрежа“ в Български спортен тотализатор Вася Ботева, която 11 години бе регионален директор на тотализатора в Русе

Г-жо Ботева, отново имаме русенец – късметлия от последния тираж на Български спортен тотализатор. Разкажете ни повече за тази печалба…

Действително в 87-ми тираж на Български спортен тотализатор има печалба от 100 000 лева в играта 5 от 35, втори тото шанс. Неслучайно Русе е известен и като градът на тотомилионерите. През 1991-ва година участник спечели първия джакпот в играта 6 от 49. Следващият късметлия, който също беше родом от крайдунавския град и влезе в елитния клуб на милионерите в България, успя да реализира мечтата си като направи хотел. През 2018-та година отново от русенец беше спечелен джакпота в размер на 4.5 млн. лева. В своята 64-годишна история на Български спортен тотализатор, имаме 119 българи, които станаха милионери, като 10 от тях са от град Русе.

Но да се върна на въпроса Ви. През октомври 2002 г. стартира играта Втори тото шанс на 5 от 35. Няколко години по-късно, спортният тотализатор дава възможност за спечелване на 100 000 лева като тази възможност е без допълнителен залог. И тази сума за първи път е спечелена в Русе.

Участникът вече потърсил ли си е печалбата и как ще получи голямата сума?

Съгласно правилата на Български спортен тотализатор печалби над 10 000 лева се изплащат в Централното управление. Участникът, спечелил сумата, е необходимо да предяви своята печалба в законоустановения срок срещу представяне на квитанцията.

От всичко, което казахте до момента, излиза, че русенци са големи късметлии…

Определено русенци са късметлии, защото във времето освен джакпоти, има много допълнителни парични и предметни печалби, които са оставали в града. В годините назад бяха спечелени няколко автомобила. Често се печели и от играта „Тото джокер“. В днешния тираж участник в 6 от 49 ще има възможност да спечели лек автомобил от Втори тото шанс, а 10 участника в 5 от 35 ще получат 10 печалби от по 500 лева.

Прави ли ви впечатление, че в игрите се включват все повече млади хора и защо е така напоследък?

Да, в последните години се наблюдава интерес към игрите на спортния тотализатор от все повече млади участници, които, разбира се, са пълнолетни. Според мен, интересът към игрите е свързан и с мисията на тотото за подпомагане и развитие на спорта и културата на България.  Резултатите на българските спортисти на олимпийски, световни и европейски първенства, са една от причините, които още повече ни амбицират да работим в полза на спорта, тъй  като техните успехи са успехи за България и прославят родината ни по света. Същото се отнася и за талантите ни в областта на културата, които са аплодирани по сцените на цял свят и са пример за безграничните възможности на българския народ.

Какво да очакваме като нови игри до края на годината?

Във връзка с предстоящите коледно-новогодишни празници, Българският спортен тотализатор подготви подаръчни комплекти с талони на стойност 20 лева, които са чудесен подарък за рожденици, именици, семейство и приятели.

В момента стартира кампанията „Празнични мечти с тотоклуб“, която ще приключи на 31 декември и крие в себе си още 12 награди от 1000 до 3000 лева. Тази кампания е за всички участници в нашите игри, като е необходимо да събират точки със своите карти тотоклуб.

Също така предстои една нова кампания, която ще стартира на 15 ноември с наименованието „Весели празници“ от „Програма 15 плюс“. По нея до 31 декември ще раздадем печалби до 30 000 лева.

В оставащия месец и половина до края на годината ще зарадваме нашите участници и с предметни печалби – чисто нови автомобили, с пожелание към късметлиите за много екскурзии и незабравими емоции.

В момента сме в златна есен – голямо е разнообразието на талони с есенна тематика – златна треска, златна акция, златен билет, златото на фараона, но печалби измерващи се в милиони се крият и в зимните ни талони – баница с късмети, зимна приказка и празнични печалби. Участниците могат да се запознаят с игрите и да получат информация за кампаниите във всички тотопунктове на тотализатора, както и на сайта www.toto.bg.

Тъй като предстоят много интересни кампании и допълнителни печалби, пожелаваме на нашите участници да изпробват късмета си с игрите на Спорт тото, защото ги очакват много изненади, а и по този начин подкрепят развитието на спорта и културата, нашите шампиони и творци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов