Красен Кралев: Спортът е избор и истинско вдъхновение за младите

Красен Кралев отправи приветствие по повод 17 май – Ден на българския спорт. Ето какво написа доскорошният спортен министър на профила си във Фейсбук.

“Днес е 17 май – Ден на българския спорт. На тази дата през 1894 г. в България пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение у нас.

За този период от над 120 години българските спортисти и всички, които работят в сферата на спорта направиха много, за да прославят името на страната ни. Благодаря Ви спечелените медали от най-големите спортни форуми и за поставените рекорди. Вие сте най-известните българи по света и сте пример за много наши млади сънародници. Вие сте нашата гордост! На днешния ден трябва да отдадем заслуженото и на треньорите, учителите по физическо възпитание и спорт и всички спортни деятели, без чиято помощ спорните успехи не биха били възможни. Поздравявам ви за работата ви в спортните зали, училищата и школите, защото именно там се ражда любовта към спорта. Там се раждат и големите шампиони.

Благодаря на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта за успешната работа през последните 6 години. Заедно направихме много за българския спорт. Вярвам, че това лято ще имаме нови поводи за гордост с нашите спортисти на Олимпийските игри в Токио.

Честит празник! “



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов