Новите леви vs новите роби на труда. Или обратното

Сега рухналата БСП се чуди кого да обвини за краха си

Миньорите не са интелигенция – с тези думи Мария Пиргова a.k.a. на новата звезда Достена Лаверн майка й, пояснява защо в Бобовдол работодатели се отнасят към работници като към добитък; заплашват ги; изнудват ги и ги принуждават да гласуват за дадена партия. За БСП, както добре знаете. Тоест, тъпи са, вестник не четат и затова трябва големецът с парите да им каже как да си попълнят бюлетината. Иначе ще стоят гладни. Пълен социализъм! Беднотия е у нас, няма място за свобода и демокрация, убеждава г-жа Пиргова, a.k.a. топлата връзка между БСП и Ковачки. Мда, точно това са думите, които човек очаква да чуе от един политолог с леви възгледи… Нейсе, той и Станишев гледа как горят знамето на ЕС без да се намесва. И така научихме какво е мнението на социалистите у нас за работническата класа. Как беше – която няма какво друго да изгуби освен оковите си? Напротив, Карл, днешните ти български последователи уточняват – я, парии презрени, си стойте с окови и роби на труда, че ако почнете да мислите, не се знае какви идеи ще ви хрумнат.
Сега рухналата БСП се чуди кого да обвини за краха си – то ли АБВ, то ли някаква митична „Българска левица“, то ли липсата на интерес у електората й към всичко европейско. И отказват да се погледнат в огледалото и да видят, че безкрайната наглост и арогантност на ръководството им спрямо хората, които ги крепят на власт, всекидневно къса /по думите на корполентната Йотова/ живо месо от все по-тясното им ядро.
Та като заговорихме за простите хора... Изведнъж се оказва, че е много вероятно никому неизвестният момък от неизбираемото петнайсето място в листата на столетницата, да измести лидера Станишев от челото. Така е, като държите електоратът ви да е необразован, уж за да бъдело по-лесно да го манипулирате. Защото хорицата, грамотни, грамотни, ма колко чак пък да са грамотни, решили за всеки случай да драскат навсякъде, където видят да пише 15. Квадратче, кръгче – все тая. И така използвали в пълната й сила възможността за преференции, дето любимата им Мая толкова се бори да я затрие. И това ако стане, Достена няма да иде евродепутат. На това навремето му се викаше велика шаячна правда. Та така, уважаема Пиргова…



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов