Калфин: Пеевски трябва да обяснява за много неща

В предаването "Неделя 150" евродепутатът Ивайло Калфин отхвърли твърденията, че на срещите на АБВ с избиратели в страната присъстват много малко хора:

Ако 500 души в зала препълнена в Младежкия дом са малко – здраве. Някой да напълни повече от тях. В Монтана беше препълнена залата. Преди това имахме срещи в доста села. Аз бях в села Лехчево, видях се с около 60 души. Имаше много интересен разговор.Включително имаше хора, които дойдоха с доста въпроси, каза Калфин.

Той потвърди, че ръководството на партийната организация на БСП в Монтана е в оставка. Там отдавна има конфликт с ръководството на БСП и това действително се случи в Монтана. Целта навсякъде, не само в Монтана, е не да разцепваме БСП, а целта е да говорим с хора, които търсят нещо по – различно, изпълнение на ангажименти, обясни Ивайло Калфин.

Запитан как ще коментира скандала "Цветанов - Пеевски“ и зачестилите медийни изяви на депутата от ДПС Делян Пеевски, Ивайло Калфин каза:

Мисля, че той все повече трябва да говори и да обяснява за много от нещата, които е направил или контролира. Не знам дали е премислено предварително. Мисля, че трябва все повече да излиза това, което се е случвало на светло. За мен е много важно защо 40 пъти депутат от опозицията, чиито медии са ласкави към предишната власт, е ходил в кабинета на вътрешния министър  и по кои теми са говорили. Интересува ме сега дали се случва това нещо. Все повече трябва да говорим, ако говорим за хора, които използват политиката, за да си вършат бизнес интересите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов