Общините от област Плевен получиха бюлетините за изборите на 2 октомври

Мисия

28-09-2022, 16:52

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Най-много са отпечатаните бюлетини за община Плевен, а най-малко – за община Пордим

234 100 бр. бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври бяха доставени днес в Областна администрация и получени от 11-те общини от област Плевен по предварително изготвен график.

Тази сутрин упълномощените представители от Областна администрация Плевен - ръководителят на техническия екип за осъществяване на организационно-техническа подготовка за произвеждане на изборите Ирена Христова – главен секретар на Областна администрация, Евгени Петков – член на техническата комисия и главен експерт в дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ заедно с двама представители на РИК приеха централизирано осигурените бюлетини за провеждането на избори за народни представители. От печатницата до сградата на Областна администрация те бяха превозени със специален камион, придружаван от екип на МВР.

Бюлетините бяха предадени на общините с приемо-предавателен протокол още при пристигането им на паркинга на общинска и областна администрации, веднага след разпечатването на пломбата. В зала „Плевен“, пак по график, бяха раздадени окончателните избирателни списъци.

Най-много са отпечатаните бюлетини за община Плевен, а най-малко – за община Пордим. По данни на ЦИК броят на избирателите в област Плевен е 231 624.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)