„Креативна работилница“ отвори врати в МГ „Баба Тонка“

Най-новият образователен център в Русе отвори врати в МГ „Баба Тонка“. „Креативна работилница“ е създадена по Националната програма на МОН „Изграждане на училищна STEM среда” и общата му стойност е 291 841, 93 лв., като собственото финансиране на училището е 26 530, 93 лв.

STEM центърът се намира на приземния етаж на Математическата гимназия. Формирани са три стаи и прилежащ към тях коридор, с обща площ от 109 кв. м. Две от помещенията са съседни и могат да бъдат преобразувани в едно основно помещение, разделено с плъзгаща врата, така че да обособява различните зони за активност. Третата стая ще бъде използвана за материали и място, в което учителите да планират своята дейност. Част от коридора е организиран като зона за отдих, социализация и физическа активност.

„Креативната работилница“ ще бъде използвана за иновативно и проектно – базирано обучение в профилираната подготовка на профилите „Математически“ и „Софтуерни и хардуерни науки, както и за извънкласна дейност. Предвижда се в центъра да бъдат интегрирани предметите информатика, математика, биология и здравно образование, химия, физика и астрономия, география и икономика, история и цивилизация, български език, чужди езици, музика и изобразително изкуство. STEM центърът ще предостави възможност на учениците и за проектно – базирано обучение в профилираната подготовка по всички модули на предметите информационни технологии, информатика, математика и физика и астрономия.

На откриването на „Креативната работилница“ присъстваха заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев и началникът на РУО- Русе д-р Росица Георгиева.

„Силно вярвам, че новият STEM център ще се превърне в поредното стъпало, което с помощта на трудолюбието и упоритостта ще ви води към успехите в живота“, каза Енчо Енчев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)