„Започни млад“ отново в Русе

Събитието за ученици с предприемачески дух се завръща през май

За втора година форумът „Започни млад“ ще привлече младежите  с предприемачески дух от Русе. Събитието се организира от списание “Български предприемач” и Община Русе в партньорство с Русенския университет в периода 13- 15 май и е насочено към учениците от 11 и 12 клас.

Целта е желаещите да се занимават със собствен бизнес да получат практически знания по темата и да се свържат с висшето образование и бизнеса на място. Събитието започва в петък, когато участниците ще презентират свои бизнес идеи и ще сформират екипи, с които да ги развият. Идеята е ученици от различни училища да работят съвместно за създаването на модел на работеща стартираща компания. Всеки екип ще бъде подкрепен от ментор и ще има възможността да получи ценни съвети от бизнес лидери и местни предприемачи.

В неделя участниците ще представят пред жури своите базови прототипи и бизнес модел, като най-добрият екип ще получи финансово поощрение за реализирането им.

Основни партньори на всички издания на „Започни млад“ са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE, Русенският университет „Ангел Кънчев“ и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Сред членовете на журито и менторите в „Започни млад“ в Русе са доц. д-р Даниeл Павлов от РУ „Ангел Кънчев“, Maрк де Турк, Данаил Пенев от Tracking bg, Никола Петров от „Литиум“ ООД, Биляна Павлова и Теодора Лишева от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Стела Иванова - главен продуктов директор myPOS, Емил Йонидов от Uni State Broker, Борислава Киркова от The Alpha Group, Мирослав Ангелов от MKA Finance, Светослав Романов от Clean Water, Явор Въртинков от 1 ГАЗ, Галин Димитров от East Accelerator, Павел Павлов от BEM.BG, Чави Вияреал от BCA, Виолета Желева от Ваканция М, Здравко Донков от Smartity, Мария Цветкова от Gene Keys и Кристина Михайлова от Swiss Education Group.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов