Два пожара за денонощие в Русе

Екипи на пожарната са реагирали на два сигнала за пожари вчера.

В 19:48 служители от  Първа РСПБЗН са посетили адрес в русенския кв. „Дружба“ - апартамент на ет. 3 в бл. 8, заради възникнало горене около котлон на туристическа газова бутилка, което е било ликвидирано от живущата в жилището. Жената не е пострадала, огнеборците са обезопасили газовата бутилка.
За времето от 21:08 до 22:15 ч., екип от  РСПБЗН в Две могили е пратен на сигнал за горящи сухи треви и храсти в с. Тръстеник. При отиване на място пожарникарите са установили, че произшествието е възникнало в близост до къща, като горенето е ликвидирано от тях на площ от 30 кв. м., без да се допуснат щети.
Вчера сутринта в 7:32 часа дежурен инспектор от дирекцията е посетил сигнал за паднало дърво на ул. „Антим I“ в Русе, до портала на бившата кожена фабрика. На място е установен паднал голям клон от дърво върху навес и частично върху паркиран лек автомобил. Нанесени са щети по навеса и по колата. Сигналът е предаден на дежурен в община. Вечерта между 18:12 и 18:40 ч., дежурният инспектор е посетил сигнал за възникнало ПТП между лек автомобил и мотоциклет на бул. „Христо Ботев“ в Русе, водачът на колата е бил невредим, а пътувалите на мотора двама души са били напуснали местопроизшествието, не се наложило съдействие от екипи на пожарната. В 18:12 ч. е подаден сигнал за опасно дърво, намиращо се на адрес на ул. „Ангел Кънчев“, пред блок „Александър Попов“. Извършена е проверка на място. Мястото е посещавано преди около месец от екип на РДПБЗН – Русе, тогава, както и сега, сигналът е предаден към дежурен в общината.

 

 

       

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов