„Импулс“ представиха пред русенци „История на танца“

Вчера в Голямата зала на Доходното здание бе представен спектакълът „История на танца“, подготвен от ръководителите на Танцово студио „Импулс“ към Общинския младежки дом Петя Бонева, Аксиния Илиева и Вероника Миланова. Той е посветен на Международния ден на балета 29 април. Участие в спектакъла взеха и възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и Мажоретен състав „Екстрийм“ към ОМД.

„...Онзи необясним импулс да затанцуваш, да изразиш чувства и емоции с движение на тялото. Защо ни се пее или рисува или танцува – все същият копнеж и удоволствие да изразим душата си – нейните чувства, дълбочина, преживявания...“

Това бяха част от фразите, чрез които публиката пътуваше през различните епохи на танца от неговото зараждане при праисторическия човек в първобитно-общинния строй, през Античния свят, Средновековието, Възраждането, Франция през XVII в., Романтизма и епохата на Просвещението, съвремието, мюзикълите и така до наши дни.  Всяка епоха бе представена с емблематични танци, а изпълнителите им дадоха живот и емоция с майсторството си, за което бяха аплодирани от гостите на спектакъла.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов